Suvi Nurmi, 2021

Kaikille avoin Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma perjantaina 8.10. klo 13.00–15.00 sekä ryhmille varattavissa olevat runotyöpajat keskiviikkona 13.10 ja torstaina 14.10.2021. 

Residenssi lokakuu
Suvi Nurmi (FI)

Rauman kaupungin kulttuuri- ja vanhuspalvelujen Seniorien kulttuuriviikkojen Penkkilenkki-ulkoilutapahtumassa yhdistyvät liikkumisen riemu sekä erilaiset kulttuurielämykset. Kävelyreitin varrella olevilla penkeillä on erilaisia ohjelmasisältöjä, jossa lenkkeilijät pääsevät osalliseksi mm. tanssi- ja sanataide-esityksiin, erilaisiin jumppa- ja liikuntahaasteisiin, keskusteluihin ja tietoiskuihin. Penkkilenkin kokonaispituus on noin 3 kilometriä ja se on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla. Tapahtuma on osa valtakunnallista Vie vanhus ulos –kampanjaa. Vapaaehtoistoimijat Siskot ja Simot sekä Kultturkambraatit auttavat osallistumisessa ikäihmisiä, jotka eivät yksin pääse mukaan. Tiedustelut vanhuspalvelut / Tanja Hakulinen puh. 044 403 6332.

Suvi Nurmi on kirjoittanut kalevalamittaisia loitsuja osana taiteellista työtään. Runopenkillä saa toivoa ajatuksella kirjoitettuja ja lausuttuja sanoja, joilla on yllättävän suuri voima. Loitsulla kutsutaan tai karkotetaan jotakin. Suosittuja aiheita ovat olleet mm. kiireen karkotus, tosirakkauden kutsu ja vanhuuden vaivojen karkotus, joista valita.

Nurmen Runotyöpajat. Yhteensä kuusi työpajaa varattavissa ryhmille. Paikkasidonnaisessa runopajassa osallistujat pääsevät tekemään omia runojaan matalalla kynnyksellä. Runoja muodostetaan etukäteen paikkakunnalta kerätyistä sanoista. Työpaja tehdään osallistujien ehdoilla ja se soveltuu hyvin myös muistisairaille. Työpaja toimii tunnin aikana non-stop -periaatteella. Tiedustelut kulttuuripalvelut / Sanni Tuuppa, puh. 044 793 3527.

Aiemminkin RaumArs-residenssissä viihtynyt kirjailija, kuvataiteilija ja kustannustoimittaja Suvi Nurmi sai mahdollisuuden palata työskentelemään paikkakunnalle. Hänen varhaisnuorille suunnattu Routala-reaalifantasiasarjan ensimmäinen osa Unissamatkaaja julkaistiin alkuvuodesta 2021. Tällä hetkellä työ alla on sarjan neljäs ja viimeinen osa, jonka kirjoittamisen hän aloitti RaumArs-residenssissä kesällä 2020. Ohjelmassa on ollut myös pakertamista kirjoitus- ja kustannustoimitustöiden parissa, mutta myös esiintymisiä Seniorien kulttuuriviikkojen ohjelmassa ja paljon muita mukavia kohtaamisia. Vireillä on myös yhteistyöteos samaan aikaan residenssissä asuneen tanssija Lotta Halisen kanssa. Nurmi kertoo kuinka lokakuu on hänelle vuoden inspiroivin kirjoituskuukausi, ja vanhan Rauman idyllinen miljöö on tarjonnut siihen oivalliset puitteet jälleen kerran. Residenssin ikkunoista on ollut tunnelmallista seurata puiden väriloiston vaihtumista talvisempaan maisemaan, ja yläkerran makuuhuoneen vinon katon alla kuunnella tuulen huminaa ja sateen rummutusta.