Heini Mielonen & Antti Utriainen, 2021

Sellistin ja jazzpianistin muodostama duo String Together esiintyy su 15.8. klo 18.00 Rauman taidemuseon pihalla, liput 12€. Matka elektroakustisen sello- ja pianomusiikin tunnelmiin. Heini Mielonen – sello, loopperi ja efektit & Antti Utriainen – koskettimet. Konsertin järjestää Kulttuurikuppila Brummi.

Heini Mielonen (FI)
Antti Utriainen (FI)

Blue Sea Film Festivaalien Katkitaiteellisessa ehtoossa esitys la 21.8. klo 18.30

String Together on sellisti Heini Mielosen sekä pianisti Antti Utriaisen duo, joka esittää musiikkia molemmilta muusikoilta. Heidän musiikkinsa on yhdistelmä elektro-akustista, ambientia, jazzia ja klassista musiikkia. Heini luo uniikin soittotyylinsä rikkaalla, leveällä laulumaisella akustisella äänellä lisäten elektronisia vivahteita looper tekniikalla. Antti luo häikäiseviä jazzmaisia pianosooloja ja jännittäviä syntikalla luotuja äänimaailmoja.

Heini Mielonen säveltää akustista, ambient vaikutteista klassista taidemusiikkia sähköisiin soundeihin yhdistävää musiikkia. Mielonen on säveltänyt myös laulumusiikkia ja hän on erityisesti kiinnostunut säveltämään suomalaisten runoilijoiden lyriikoita musiikiksi. Mielonen on klassisen ambient musiikki tyylilajin säveltäjien harvoja edustajia Suomessa: hän on kehittänyt klassisen sellon soundimaailmaa sähköisillä efekteillä sekä looper tekniikalla ja käyttää esiintyessään live luuppaus tekniikkaa. Hän on myös harvoja sellistejä Suomessa, joka työskentelee kevyen musiikin ja taidemusiikin välimaastossa luomallaan omaperäisellä, visuaalisella sointimaailmalla. 

Antti Utriainen on keskeisiä vaikuttajia jazzin saralla Suomessa. Utriaisen työnkuvaan kuuluu monenlaiset musiikilliset työtehtävät, kuten työskenteleminen säveltäjänä teatteri- ja elokuvamusiikin parissa. Utriaisen tuotannossa vaikutteita voi kuulla esimerkiksi niin hämyisestä progesta, kuin energisestä hard bopista.