Giulia Filippi, Bolletti/no, 2023

Nuorten OtaChill-festivaaleilla Otanlahdessa Bolletti/no.11 ja Bolletti/no.12 työpaja-asemat 19. elokuuta klo 16.00-19.00.

Residenssi: elokuu
Giulia Filippi (IT)

Bolletti/no on Giulia Filippin ja Virginia Di Lazzaron toimittama taidetoimintaan pohjautuva kausijulkaisu, jota italialainen kulttuuriyhdistys ja kustantaja Viaindustriae julkaisee joulukuusta 2020 joulukuuhun 2023. Jokainen numero painetaan erilaiselle FAVININ valmistamalle erikoispaperille, ja ne sisältävät sekä tarinan että työpajoja.  

Bolletti/no on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä taidetekniikoita esittelevä lehti – taiteen työväline, jota lapset ja nuoret, perheet ja opettajat voivat hyödyntää luovaan tekemiseen. Julkaisut on kirjoitettu italiaksi ja englanniksi sekä viimeisimmissä numeroissa osa myös suomeksi. Kokonaisuus on monipolvinen projekti, jossa käytetään kieltä ja kuvallista ilmaisua. Erikoisnumerot on suunniteltu osallistavissa prosesseissa, kuten Bolletti/no.8 johon osallistui opiskelijoita Monashin yliopistosta (Australia), ja Bolletti/no.11, johon osallistui Rauman nuorisoneuvoston jäseniä. Työpajoja Bolletti/no:n kanssa on järjestetty Peggy Guggenheim Collectionissa Venetsiassa, Viaindustriaessa, Carapeguassa Paraguayssa ja monissa eri kouluissa ympäri Italiaa.

Giulia Filippi aloitti yhteistyön Rauman nuorisovaltuuston kanssa kesäkuussa 2023, ja he suunnittelivat Bolletti/no-työpajan OtaChill-festivaalille. Ensimmäinen työpajoista on omistettu Bolletti/no.11:lle, ja osallistujat voivat luoda kuvan ruokasoodan ja kurkuman välisen kemiallisen reaktion avulla. Toinen työpaja-asema kerää materiaalia seuraavaa ja viimeistä numeroa, Bolletti/no.12, varten, jossa vuorovesi vie meidät mielikuvitukselliselle matkalle merelle.

Seuraava numero on käsillä: Giulia Filippi, Chiara Silvestrini ja nuorisoneuvoston jäsenet odottavat sinua OtaChillissä!

Raumalla Filippi on myös Blue Sea Film Festivaalin Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun tuomariston jäsen.

Giulia Filippi (s. Vicenza 1982) on valmistunut kunniamaininnoin taiteen maisteriksi Venetsian taideakatemiasta 2014, jonka jälkeen hän opiskeli sosiologian ja kasvitieteen maisteriksi Firenzessä. Suomessa Filippi on opiskellut Erasmus+ -opiskelijavaihdossa Lahdessa ja työskennellyt residenssissä Kemijärvellä sekä vuosina 2009 ja 2010 RaumArsissa. Vuonna 2012 hän osallistui Rauman taidemuseossa olleeseen ryhmänäyttelyyn.

Filippi on suunnitellut ja toteuttanut taidetyöpajoja muun muassa Peggy Guggenheim museossa Venetsiassa ja tehnyt yhteistyötä Viaindustriaen (Foligno, Perugia) kanssa erilaisissa kulttuuri- ja taideprojekteissa sekä vuodesta 2012 lähtien hän on suunnitellut italialaisille peruskouluille tarkoitettuja taidetyöpajoja ”Kids Creative Lab” -koulutusprojektille.