Terhi Forssén, 2022

Kirjailijatapaaminen, Vanhan Rauman Kirjakauppa 3.12. klo 13.00.
Runobrunssi, Café Sali 4.12. klo 11.00–12.00.
Runojamit, Oluthuone Vanha Kyttis 10.12. klo 19.00.

Residenssi: marraskuu–joulukuu

TERHI FORSSÉN on Jyväskylässä asuva runoilija, jolla on sukujuuria Raumalla. Estradeilla Forssén lukee otteita tuoreesta esikoisteoksestaan Sinä olet ääni minä olen hiljaa, jossa kaipaus sekoittuu suurkaupungin tunnelmiin kylminä ja lämpiminä aikoina. Residenssissä Forssén työstää ensi vuonna ilmestyvää toista runoteostaan Rakkauden toinen nimi, jossa liikutaan hautausmailla ja vuokramökkitonteilla. Vanhan Rauman Kirjakaupan kirjailijatapaamisessa Forssénia haastattelee Elise Erämaa.

Runobrunssilla estradilla ovat myös Kati Rantala ja Suvi Valli. Rantala on Raumalta kotoisin oleva entinen pesäpalloilija ja nykyinen kirjailija-runoilija sekä kirjoittamisen opettaja. Rantala lukee otteita uudesta runokokoelmastaan Tuuliovia, jossa liikutaan paineisissa ja avartuvissa tiloissa kuten oudoissa huvipuistoissa ja aavikoilla. Suvi Valli on jyväskyläläinen runoilija, esseisti ja kääntäjä, joka harjoittaa kuljeksimista ja yleistä nuuskintatointa koiransa kanssa. Valli lukee otteita liikkumista ja liikennettä tutkailevasta runokokoelmastaan Spiraali, joka voitti Tuli & Savu -palkinnon vuonna 2018.

Nina Rintalan järjestämissä Runojameissa Forssénin lisäksi esiintyy Kalle Talonen & nenä, lisäksi tapahtumassa on open mic, mahdollisuus omien runojen esittämiseen.

Taiteilijaresidenssissä vierailevat myös jyväskyläläiset fantasiakirjailija Katri Alatalo ja runoilija Suvi Valli.