Sari Nordman, Torni, 2021

Kerro kokemuksesi  ilmastonmuutoksesta! Tule keskivikkona 17.11. klo 12.00–14.00 tai 16.00–19.00 Lokki-talolle, Satamakatu 2.

Residenssi marraskuu
Sari Nordman (FI/US)

New Yorkissa asuva Sari Nordman työstää installatioteosta Torni-Tower, mikä käsittelee ilmastonmuutosta ja kuvastaa Raamatun tarinaa Baabelin tornista – tarinaa ahneudesta ja kulttuurierojen arvosta. Veistosta, videota, arkistoja ja yhteisöllistä osallistumista yhdistävä teos nostaa haastatteluin esiin erilaisista taustoista tulevien ihmisten jakamia omia kokemuksia. Teoksen videota varten Nordman on haastatellut ihmisiä eri puolilta maailmaa heidän omakohtaisista kokemuksistaan ilmastonmuutoksesta. Tule kertomaan sinun kokemuksesi! Sari keskustelee kanssasi ensin suomeksi tai englanniksi ja sitten tulevaa videoteosta varten kerrot saman omalla äidinkielelläsi. Teoksessa eri kieliset haastattelut korostavat globaalia vaikutusta ja vastuuta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Haastattelu kestää n. 30 min. Tilaisuudessa sinua pyydetään allekirjoittamaan audio/video suostumus.

Lisätietoa teoksesta: Tower  sekä kuvia ja video. Yhteistyössä Rauman Seudun Työnhakijat.

Nordman työstää myös kokeellista lyhytelokuvaa Luontosuhde yhteistyössä nuorten kanssa Rauman Seudun Katulähetyksessä. Elokuva pohtii nuorten aikuisten suhdetta luontoon ja yhdistää luontokuvan, tanssin ja puhutun sanan. Hän tutkii myös verkkohäirinnän aiheuttamaa ahdistusta ja masennusta kehittääkseen käsikirjoituksen toiselle kokeelliselle lyhytelokuvalle Kaamosjuhla.