Roseline Lambert, Valoisat kirjeet, 2023

Työpajoissa Rauman kaupungin ikääntyneiden palvelut, Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen kotona asuvien kerho ja Kourujärven kerho, Saga Palvelutalon Kulttuuriklubi,  École AREVA sekä Nanun koulun 4A ja 7C -luokat. Taiteilijatapaaminen 23.3.
 
Residenssi: tammikuu–maaliskuu
Valoisat kirjeet / Luminous Letters on eri ikäpolvia yhdistävä taideprojekti, jonka Lambert aloitti koronapandemian aikana Quebeckissä, jossa hän pyysi ympärillään olevia ihmisiä kirjoittamaan runoja ja lähettämään ne hänelle. RaumArsin residenssissä Lambert on jatkanut projektiaan uudella tavalla; hän aloitti projektinsa etsimällä viiden suomalaisen museon kuva-arkistosta Raumalla kuvattuja vanhoja valokuvia, joista teetettiin postikortit. Hän tapasi ikäihmisiä, keskusteli heidän kanssaan runoudesta ja runotyöpajoissa kirjoitettiin sekä lähetettiin postikortit koululaisille. Lapset osallistuvat projektiin kirjoittamalla omat runopostikorttinsa ja lähettämällä ne takaisin heille kirjoittaneille eläkeläisille.  
 
Roseline Lambert on runoilija ja antropologi Montréalista Kanadasta. RaumArsin residenssissä hän kirjoittaa muistoista, muistin menetyksestä ja surusta ranskankielistä runokirjaa Lac noir – Black Lake – Musta järvi. Hän kirjoittaa runoja Lapuan valokuvamuseon ja muiden suomalaisten museoiden arkistoista löytyneiden vanhojen, vahingoittuneiden valokuvien pohjalta.