Ran Fuchs, Tuhat sanaa lumelle, 2023

Valokuvanäyttely, Kuninkaankatu 24 ikkunoissa 23.2.–23.3.2023 Ran Fuchs, Teemu Laulajainen, Altti A. Salo ja Raimo Sundelin.
Eläinkuvailua työpajat ma 6.3., pe 10.3. ja ma 13.3. Rauman kaupungin kouluissa.

 

Residenssi joulukuu 2022–maaliskuu 2023

RaumArs ry esittelee Rauman torin laidalla sijaitsevan kiinteistön ikkunoissa australialaisen valokuvaajan Ran Fuchsin sekä hänen kanssaan työskennelleiden raumalaisten kuvaajien Altti A. Salon, Teemu Laulajaisen ja Raimo Sundelinin luontokuvia. Näyttelyn keskiössä ovat Fuchsin talven aikana residenssissä kuvaamansa parikymmentä mustavalko- ja värivalokuvaa, joissa hän on tutkinut erilaisia lumi- ja jäämuodostelmia.

Ran Fuchs kuvailee teoksiaan seuraavasti: ”Olen ottanut ne tutkiakseni niitä satoja sanoja, joita kylmän ilmaston kielissä käytetään kuvaamaan lunta. Koska olen asunut kuumassa ilmastossa, en tunne kylmiä olosuhteita. Mutta lapsesta asti minulle on kerrottu, että monissa pohjoisissa kielissä on satoja sanoja lumelle. Tämä näyttely esittelee näitä sanoja valokuvin.”

Fuchs on tallentanut paikallisen talven ja lumen luonnetta. Talvet ovat muuttuneet Suomessa yhä leudommiksi ja lyhyemmiksi. Suomalaisille lumen näkyvyys on ollut niin yleistä, että emme välttämättä kiinnitä siihen huomiota. Nämä valokuvat antavat meille näkemyksen siitä, miltä talvemme näyttäytyy sellaiselle, joka näkee sen ensimmäistä kertaa. Valokuvat muistuttavat meitä luonnon kauneudesta, jonka valitettavan usein sivuutamme, mutta josta voimme vielä nauttia.

Ran Fuchs on australialainen valokuvaaja, joka keskittyy kuvissaan enimmäkseen luontoon ja villieläimiin. Tämä on hänen kolmas kansainvälinen yksityisnäyttelynsä.

Valokuvaajan ja näyttelijän ohjaamissa Eläinkuvailua-työpajoissa tutustutaan keskustelemalla ja kysymyksiä esittämällä luontokuvissa esiintyviin eksoottisiin eläimiin ja näyttelemällä tutkitaan, mitä kuvissa näkyvät eläimet tekevät sekä mitä kuvissa tapahtuu. Osallistavan työpajan ohjaavat englanniksi valokuvaaja Ran Fuchs työparinaan valokuvaaja ja harrastajanäyttelijä Teemu Laulajainen, joka kääntää työskentelyohjeet suomeksi. Ilmoittautumiset työpajoihin ja lisätietoa Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.