Orange Grove Dance, Rauma liikkeessä 2022, 2022

Blue Sea Film Festivalin ohjelmaa: Amarillon terassi 19.8. klo 21.15 tanssi- ja musiikkiesitys. Elokuvateatteri Iso-Hannussa 20.8. klo 17.30 elokuvat Reservoir, La Tierra De Mi Madre, The Archetypes, Paso, Rauma in Motion sekä maistiaisena syksyllä Yhdysvalloissa ensi-iltansa saavasta viisiosaisesta elokuvasta Other Canticles osat I ja III.

Taiteilijavieraat ovat myös lyhytelokuvakilpailun tuomariston jäseniä. Baltic Herring -palkintojen jako lauantaina 20.8. klo 18.00.

Nykytanssikurssi 1.–2.10.2022 Turun Seudun Tanssioppilaitoksen tiloissa, Kaivokatu 1, Rauma. Ryhmä A, 13-17-vuotiaat, harrastajat, 10.00-12.15. Ryhmä B, Edistyneet, 13.30-15.45. Ryhmä C, Avoin taso yli 15v ja aikuiset 16.00-18.15. Kaksipäiväinen kurssi 50€. Ilmoittautumiset 25.9. mennessä osoitteeseen iida.paukamainen (at) tanssioppilaitos.com. Lisätieto kurssista alempana kuvissa sekä kooste Coletten & Mattin tanssista, koreografioista ja tanssielokuvista vimeossa

Residenssi elokuu–lokakuu
Kymmenen vuotta sitten valmistui Colette Krogolin ja Matt Reevesin yhteisötanssiteos Dance-U-Mentary Rauma liikkeessä, elokuva, joka yhdistää tanssia sekä koreografista ja dokumentaarista liikettä toteutettuna paikallisyhteisön kanssaKahdessa jaksossa toteutettu residenssi sisälsi kesällä nykytanssikursseja sekä työskentelyä ja kuvamateriaalin tuottamista elokuvaan. Loppuvuonna 2012 elokuva sai ensi-iltansa ja se oli osa suurempaa Krogolin ja Reevesin rakentamaa näyttelykokonaisuutta haastatteluineen, installaatioineen ja videoteoksineen Lönnströmin taidemuseon studiossa.
 
Nyt tanssijat ovat palanneet mukanaan hovisäveltäjänsä Dylan Glatthorn. He kutsuvat vanhoja tuttujaan ja uusia yhteistyökumppaneita työskentelemään kanssaan tulevan elokuvan parissa, ”tanssi”työpajoihin ja musiikkiyhteistyöhön. Tanssi on liikettä – valssia tai breakdancea tai mitään siltä väliltä ei tarvitse osata tai harrastaa. Glatthorn on kiinnostut mm. raumalaisten kuorojen tai niiden jäsenten kanssa sekä erilaisia instrumentteja soittavien ihmisten tapaamisesta.
 
Orange Grove Dance Companyn työskentelyä tukee Finlandia Foundation.

”Orange Grove Dance on multimediatanssiryhmä, jonka perustajat ja taiteelliset johtajat ovat Colette Krogol ja Matt Reeves. Kolmentoista vuoden ajan ryhmän erilaisia esityksiä on nähty konserttilavoilla, taidemuseoissa, metrotunneleissa, kaduilla, puistoissa, kasvitieteellisissä puutarhoissa Raumalta Brooklyniin, Washingtonista Wuhaniin. Krogol ja Reeves ovat paitsi tanssijoita, myös koreografeja, esiintyjiä, elokuvantekijöitä ja multimediataiteilijoita. Uraauurtavassa yhteistyössään he ovat yhdistäneet fyysistä taituruutta, lumoavia maisemia ja rikasta mielikuvitusta. Tanssijoina ja koreografeina heidät on palkittu lukuisia kertoja, samoin heidän elokuvansa maailmalla.” – Tarmo Hotanen.