Miasma Fog (Anne Salmi & Vilma Kärkkäinen), Mulberry Mori, 2022

Esitykset 10.7. Suomen kuvataiteen päivänä Rauman taidemuseolla klo 13.00 ja Sepän talolla klo 14.30. Taidemuseon esityksessä ammennetaan inspiraatiota kesän näyttelystä IMAGINE! MITÄ JOS! RAUMA TRIENNALE 2022.
Pitsiviikolla 21.7.–31.7. lyhyitä pop-up -esityksiä julkisen taiteen äärellä eri puolilla Raumaa sekä patsaiden tarinoihin johdatteleva kierros 27.7. klo 18.00. Lähtö Rauma Flikk -patsaalta, taidemuseon edestä.
 

Residenssi: heinäkuu

Mulberry Mori on Miasma Fogin valmistuva teos ajan kulusta ja unohdetuksi tulemisen pelosta sekä katkeroitumisesta. Teos kerrotaan esine-, paperi -, varjo- ja tanssiteatterin keinoin, jossa kokonaisuus muodostuu pienistä tarkalleen asetetuista palasista. Valon ja esiintyjien yhteistyöstä.

Teoksen nimi on mukaelma silkkiperhosen latinankielisestä nimestä. Perhoslajista, joka ei koskaan käytä siipiään lentämiseen. Mitä tapahtuu kun oma vuoro ei koitakaan koskaan eikä omat siivet kannakaan? Kun jää oman turvaverkkonsa vangiksi odottamaan ikuisesti. Meille jäävät vain muistot, toteutumattomat haaveet, lupaukset ja unelmat puolestaan katkeroittavat. Teoksen kantavana teemana onkin halu elää ja kokea. Murtautua vapaaksi ja nauttia.

Raumalla jalkaudutaankin tutkimaan ympäristöä ja julkisia taideteoksia uudella tavalla. Ajatuksena tutkia, millaisia kehomuistoja ne herättävät ja millainen uusi kokonaisuus ja tarina niistä saadaan aikaiseksi. Patsaat ja muut teokset ovat tässä tulkinnassa muistojen muotoja. Tapa säilöä tarinan palanen mieleen. Mukana olevista teoksista tarjotaan tämän uuden tulkinnan lisäksi myös oikea infopaketti katsojille.

Residenssi toteutuu Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Rauman kaupungin tuella. Yhteistyössä Rauman taidemuseo ja Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.

Miasma Fog on tanssija Vilma Kärkkäisen ja teatterintekijä, esitysteknikko Anne Salmen muodostama ketterä ja luova kahden naisen tehotiimi, joka saa asioita aikaiseksi, eikä pelkää tutkia maailmaa erilaisista näkökulmista.

Salmella ja Kärkkäisellä on molemmilla oma pitkä historia tanssin parissa, joskin molemmat lähestyvät sitä hieman erilaisesta näkökulmasta. Heidän yhteistyössään juurikin erilaisuus, ikäero ja tausta ovat vahvuus. Heidän työskentelynsä pohjautuu toisen taiteilijuuden vahvaan arvostamiseen ja rohkeuteen tehdä uutta yhdessä.